Älä jää odottelemaan tulevaisuutta, luo se!

Tulevaisuuden pelko

Pysähdyin kuin naulittuna Skorpionikuningas- elokuvan kohtaukseen, jossa kaunis velho ennustaa soturille tuhoa, mikäli hän menisi taisteluun. Soturi vastaa selvänäkijälle jotenkin näin: “Minä en pelkää ennustuksia. Minä luon itse oman tulevaisuuteni!”

Niinkuin tuo velho ennusti tuhoa, niin monet asiat mielessämme tuovat pelon tulevaisuuttamme kohtaan. Ohjaudumme helposti pelkomme mukaan, emmekä uskalla tehdä, mitä haluaisimme. Ihan kuin “velhon” kirous ohjaisi alitajuntaamme, ettemme  täyttäisi tarkoitustamme tässä elämässä.

Pelko katoaa Jumalan rakkaudessa

Pelko on sitä, että en näe Jumalaa kanssani tulevaisuudessani. Jos näen tulevaisuuteni Jeesuksen kanssa, pelko katoaa. Jumalan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon. (1 Joh 4:18)  

Silloin minä yhdessä Jumalan kanssa suunnittelen, mitä tapahtuu. Aina kuitenkin niin, että Universumin Kuningasten Kuningas on päävastuussa tulevaisuudestani: “Jos Herra suo ja elämme, niin teen sitä ja tätä.” (Vrt. Apt 18:21)

Jumalan rakkaus on ikuista elämää (kreikk. “zoe”)

Zoe -elämä lahjoitetaan meille Jeesuksen Hengen mukana silloin, kun otamme Hänet vastaan. Tuon Zoe-elämän kanssa voimme rentoutua ja alkaa yhdessä Jumalan kanssa luoda tulevaisuuttamme. Emme tarvitse jäädä vain odottelemaan ja toteamaan: “Katsotaan, miten käy ja toivotaan parasta!”

Zoe - elämän aktivointia on kaikki se oleminen, eläminen ja liikkuminen, mikä on Jumalalle tärkeää. Silloin, kun se on Hänelle tärkeää, voimme olla aivan varmoja siitä, että tuo Voima aktivoituu sisällämme.

Zoe -elämä on siis Jeesuksen ylösnousemuselämää, joka ei koskaan katoa. Se on elämää, jossa ei ole mitään pahuutta, pimeyttä ja sairautta. Zoe -elämä haluaa tehdä työtään sielussamme ja ruumiissamme - yhteistyössä meidän kanssamme.

Aktivoi Zoe - elämä

Zoe -elämän ihanuus on myös siinä, että voimme katsoa tulevaisuuteen niin kuin tuo Skorpionikuninkaan soturi ja sanoa “velhojen” tuomille pelon diagnooseille: “Yhdessä Kristuksen kanssa luon minä oman tulevaisuuteni!”

Älä siis odota tulevaisuutta, vaan luo se yhdessä Kristuksen kanssa! Aloita pienestä. Luo Zoe -elämää aktivoiva tapa. Ja sitten: “Varjele tapaa, niin tapa varjelee sinut!