Istuta uusi siemen ja kirjoita uusi resepti

Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää

Syksy on sadonkorjuun aikaa. Mitä ihmiset ovat kylväneet, sitä he myös niittävät. Oletko koskaan ajatellut, että me ihmiset olemme vähän samanlaisia? Millaista siementä olemme kylväneet elämäämme tai millaista siementä meihin on kylvetty, sellaista satoa me elämässämme niitämme. Elämämme satoa voimme nähdä pitkin matkaamme, mutta voimme myös aloittaa kesän jälkeen aivan uuden kylvön.

Mitä kylvämme, sitä niitämme. Jos istutamme vehnän siemenen, siitä ei kasva ruista. Voimme valittaa lopun ikäämme sitä, että peltoni ei kasva ruista. Muutos sadon sisältöön tulee kuitenkin kylvämisestä ja rikkaruohojen kitkemisestä juurineen. Meidän on alettava kylvämään oikeanlaista siementä elämämme peltoon.

Syksy on huikean hienoa aikaa istuttaa sellaisia siemeniä elämäänsä, jotka tuovat ilon sadon itselle ja läheisille. Suomessa siemenet istutetaan useimmiten keväällä, mutta elämäntapakoulutuksessa syksy on uusien siementen istuttamisen aikaa!

Millainen resepti, sellainen kakku

Jos haluamme kakkuun muutoksen, täytyy tehdä muutoksia reseptiin. Jos kakku on aina liian kuiva, reseptiin on kirjoitettava: “Lisätään kosteutta!”  Kuivuus on reseptin tulos. Syksy on huikean hienoa aikaa tehdä muutoksia elämänsä reseptiin, jos ei ole tyytyväinen elämänsä kakkuun. Jatkuva väsymys, stressi ja masennus ovat tuloksia siitä, mitä elämän reseptiin on kirjoitettu. Syksy on uuden reseptin kirjoittamisen aikaa!

On tietysti muistettava, että resepti itsessään ei tuota muutosta, vaan reseptin noudattaminen.

Luo uusia tapoja ja varjele sitten tapaa, niin tapa varjelee sinua

Syksy on myös huikean hienoa aikaa kuunnella Näkymätöntä Personal Traineria: Oliskohan Hänellä siemeniä, joita voisimme ottaa vastaan ja kylvää omaan elämäämme? Olisikohan Hänellä, hyvinvointikoulutuksella, tieteellä ja toisten ihmisten kokemuksilla ideoita siihen, että voisimme kirjoittaa uusia reseptejä? Reseptit ovat siis tapoja ja rutiineita, jotka toistuvat elämässämme.

Kun istuttelemme uusia siemeniä ja kirjoittelemme uusia reseptejä, niin reseptin käytännnön noudattamiseen astuu toistamisen voima. Saman asian toistaminen luo tavan ja tapa synnyttää sen mukaista hedelmää. Miten palkitsevaa onkaan omistaa reseptejä, joita noudattamalla henkemme, sielumme ja kehomme hyvinvointi lisääntyy! Tuo tapa tulee varjelemaan meitä!

Istuta uusi siemen ja kirjoita uusi resepti yhdessä Näkymättömän Personal Trainerin kanssa

Vaikka geneettinen perimämme ja elämämme kokemukset vaikuttavat meihin, niin voimme aina alkaa istuttamaan uusia siemeniä ja kirjoittamaan uusia reseptejä elämäämme. Ja sitä ei tarvitse tehdä yksin. Auttaja, Näkymätön Personal Trainer on apunamme ilman kurssimaksua.

Vaikka saatammekin olla perinnöllisesti ja menneisyyden kokemusten perusteella alttiita joillekin negatiivisille asioille, niin se ei ole kohtalomme. Me voimme vaikuttaa siihen yhdessä Näkymättömän Personal Trainerin kanssa istuttamalla uusia siemeniä ja kirjoittamalla uusia reseptejä.

Harri Savolainen