Kasva - älä vanhene

KASVA - ÄLÄ VANHENE!


Ikuinen sisäinen ihminen


Muistelepa itseäsi lapsen silmin? Muistatko mitä ajattelit ja millainen kaveri olit silloin? Olet ihan sama kaveri. Olet saattanut muuttua ja ehkä vähän kasvaakin, mutta et ole yhtään vanhentunut! Et ole vanhentunut sekuntiakaan. Olet sisäisesti sama olento. Miksi?

Siksi, koska sisäinen ihmisesi on ajaton.
Siksi, koska sisäinen ihmisesi on ikuinen.
Siksi, koska sisäinen ihmisesi koostuu hengestä ja sielusta.
Siksi, koska sisäinen ihmisesi on sukua Jumalan Hengelle.

Apostoli Paavali sanoo näin: “Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisäinen ihmisemme päivä päivältä uudistuu! (2Kor 4:16)

Voiko sisäisen ihmisemme ikivihreys ja Näkymätön Personal Trainer jakaa ikivihreyttä myös meidän ajalliseen kehoomme?

Kyllä todellakin! Mutta ensin sisäisen ihmisen täytyy saada mahdollisuus uudistua perustavalla tavalla.


Sisäisen ihmisen uudistuminen

Sisäinen ihminen virkistyy monella luonnollisella tavalla, kuten esimerkiksi ystävien, taiteen, musiikin tai minkä tahansa kulttuurin kautta. Myös kehollamme (liikunta, ravinto, rentoutuminen ym) on suuri merkitys sisäisen ihmisemme hyvinvointiin. Paavali sanoo kuitenkin, että ruumiin harjoittamisesta on hyötyä vain vähään, jos sitä verrataan hengen ja uskon harjoittamiseen.

Sisäinen ihmisen perustavanlaatuinen uudistuminen tapahtuu Jeesuksen Hengen muuttamisessa ihmisen henkeen. Tuota Jeesuksen mukana tullutta ikuista elämää kutsutaan Raamatussa nimellä “zoe”. Silloin sisäinen ihminen on uudistunut. Uusi testamentti puhuu jopa uudestisyntymisestä. Tuota zoe -elämää ei ole kaikilla ihmisillä. Se on niillä ihmisillä, jotka ovat vastaanottaneet Jeesuksen: Jolla on Poika, sillä on elämä (zoe). Jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää! (zoeta)” 1Joh 5:12.

Kun kehossa elintoiminnat loppuvat, sisäinen ihminen lähtee Omistajansa mukaan ikuisuuteen. Siksi kaikkein tärkein asia maailmassa on tahdon valinnalla antaa oma omistusoikeutemme Hänelle, joka on meidät luonut. 


Sisäisen ikuisuuden vaikutus ajalliseen kehoon

Zoe - elämän eli Jeesuksen Hengen myötä ihmisen sydämessä alkaa vaikuttamaan erittäin mielenkiintoinen Uudessa testamentissa oleva verbi: “zoopoieo”. Tuo sana tarkoittaa mm. seuraavaa:

  • Tuottaa elämää

  • Synnyttää nuoruutta

  • Saada elämään, tehdä eläväksi

  • Lisätä elämää

Toisin sanoen “zoopoieo” tarkoittaa “hengellisen voiman (zoe) avulla virkistää/ parantaa luonnollista, fyysistä elämää yhdessä Näkymättömän Personal Trainerimme kanssa!”

Ikivihreysmahdollisuus kehossamme kasvaa aivan uuteen ulottuvuuteen “zoopoieon” - eläväksitekemisen -  kautta. Ja mikä kaikkein kauneinta - voimme solmia sisäisesti läheisen suhteen Hänen kanssaan, joka tietää meistä kaiken!  Kasvamme, mutta emme vanhene!

Harri Savolainen