Kerro se lapsillesi

“Painakaa siis nämä Minun sanani sydämeenne ja mieleenne ja sitokaa ne merkiksi käteenne, ja ne olkoot muistolauseina otsallenne ja opettakaa ne lapsillenne, niin että puhut niitä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi. “(5 Moos 10:18 - 19)

Opeta Isän sydämen syke lapsillesi

Mooses sai Jumalalta käskyn kertoa israelilaisille, että heidän oli otettava vastuu omien lastensa kasvattamisesta. Lasten täytyi tietää, keitä he olivat. Lasten täytyi tietää, kuka Jumala oli. Lasten täytyi tietää ikuisuus ja elämän jatkumo. “Kertokaa tämä lapsillenne, ja teidän lapsenne kertokoot sen lapsillensa, ja heidän lapsensa tulevalle polvelle!” (Joel 1:3)

Kenelle olemme antaneet vallan kasvattaa omat lapsemme? 

Jos me emme ota kasvatusvastuuta, niin ovellamme on kyllä pitkä jono kasvattajia odottamassa: Sosiaalinen media, tv-sarjat, tietokonepelit, muoti, uutiset ja poliittinen agenda, juorut, huhut, joukkohysteriat ja niiden tulkinnat, pelot, kaverit ja naapurin Kalle. Valtio, sosiaalitoimi, koululaitos ja naapurin maalaisjärkinen Kalle tekevät onneksi pääosin hyvää työtä, mutta siltikin suurin kysymys on siitä kenellä on päävastuu.

Saatana vihaa lapsia

Jeesus sanoi, että “Varas ei ole tullut tekemään muuta kuin tappamaan, tuhoamaan ja varastamaan, mutta Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja yltäkylläisyys. (Joh 10:10)  Pahaan ei kannata keskittyä ja sille on turha antaa ylimääräistä palstatilaa, mutta todellinen vihollinen on paljastettava. Jumala ei ole vihollisemme vaan saatana. Luulemmeko, että tuo personoitunut pahuus vihaa vain aikuisia, mutta silittää lapsiamme? Voisiko joku olla niin paha, että haluaa pahaa lapsillemmekin?

Saatana on paljon pahempi.

Taistelu lapsista

Yleisin kuolinsyy länsimaissa on abortti. Miljoonien ikuisuusolentojen henki lähtee Isän luo takaisin sinne, mistä he ovat tulleetkin. Pieniä lapsia käytetään hirvittävissä määrin seksuaalisesti hyväkseen, ja mikä pahinta, myös uskonnollisissa piireissä. Katulapsilta revitään elimiä pois rikkaiden ihmisten käyttöön. Lapsia uhrataan okkultisissa kulteissa uhrina pimeyden ruhtinaalle - saatanalle. Ja näitä kaikkia tapahtuu sivistyneissä valtioissa. Kehitysmaissa lapsia käytetään orjatyövoimana ja he saavat elää järkyttävissä olosuhteissa.

Ateistisessa sivistysvaltioissa lapsille opetetaan tuntemaan heidän ihmisyytensä juuret: Alkuräjähdys ja alkulima ovat esi - isäsi. Lapsilta varastetaan ikuisuuden tunto ja heidän todellinen historiansa. Näkyvän pahuuden ja petoksen takana ovat näkymättömät hengelliset juuret, jotka verhotaan ihmisoikeuksiin, tieteeseen tai sivistyssanoihin.

Mutta miksi juuri lapset? 

Vihollinen tietää, mikä särkee Jumalan sydäntä eniten. Lapset ovat suurin lahja, minkä Taivaan Isä on suonut meille ja he ovat kalleinta, mitä meillä ja Hänellä on. Taivaan Isän sydän särkyy eniten siitä, että Hänestä lähtöisin olevat viattomat olennot tapetaan, varastetaan ja tuhotaan.

Taivaan Isä haluaa lapsia maailmaan, koska he ovat valtava esimerkki ja apu meille aikuisille, millainen on Jumalan valtakunta. Jeesus itse sanoi, että lastenkaltaisten on Jumalan valtakunta! (Mark 10:14)  Lapsista käydään totinen taistelu sekä näkyvissä että näkymättömissä. Vihollisen täytyy pelätä lapsia, koska lapsissa on jotakin sellaista, mitä saatanassa ei ole.

Mitä ominaisuuksia lapsissa on?

Kun vähän katselee näitä lasten ominaisuuksia, alkaa todella tajuamaan, miksi he ovat meille esikuvia suhteessamme Taivaan Isään ja Jumalan valtakuntaan. 

Lapset ovat aitoja ja rehellisiä.

Lapset ovat viattomia ja puhtaita.

Lapset ovat heikkoja, avuttomia ja riippuvaisia vanhemmistaan.

Lapset näyttävät tunteensa avoimesti.

Lapset elävät sydämestään käsin.

Lapset ovat läsnä juuri tässä hetkessä.

Lapset ihailevat sankaria.

Lapset rakastavat syliä ja läheisyyttä.

Lapset osaavat luottaa ja uskovat, mitä heille sanotaan.

Lapset ovat onnellisia, kun heitä kannetaan ja heidän kanssaan leikitään.

Lapset osaavat ottaa lahjoja vastaan ilman vastapalvelusta tai selittelyitä.

Lapset ovat nöyriä.

Lapset imevät rakkautta kuin pesusienet.

Lapset ovat huolettomia.

Lapset rakastavat elämää.

Lapsilla on suuri usko.


Kerro se lapsillesi

Me voimme suojata ja rakentaa lastemme identiteettiä sanoillamme, niin kuin Jumala kehotti Moosesta tekemään. Emme voi piilottaa lapsiamme tämän maailman informaatiolta, mutta voimme rakentaa heitä niin, että heillä on sisäinen suojamuuri näkymätöntä vihollista vastaan. Sanat ja kertomukset ovat äärettömän tärkeitä. “Kielellä on vallassansa kuolema ja elämä;  jotka sitä rakastavat saavat syödä sen hedelmää!” (Sananlaskut 18:21)

Voimme ladata lapsiamme totuuden sanoilla aloittamalla vaikka seuraavilla tunnustuksilla. Muista, että Jumalan totuuden Sanassa itsessään on kasvuvoimaa ja elämää. Ne tuottavat uskon Isän sydämen sykkeeseen:

 • Olet Taivaan Isästä kotoisin.
 • Olet ikuisesti rakastettu juuri tuollaisena kuin olet
 • Olet ikuisuusolento ajallisessa maassa, jonka juuret ovat taivaassa.
 • Sinussa on Jumalan geenejä. Siksi olet Hänen peilikuvansa.
 • Sinussa on myös ihmisen geenejä. Siksi kuulut valitettavasti myös syntiseen sukukuntaan. Mutta onhan iskästä ja äidistä tullut sinuun myös huippuominaisuuksia!
 • Synnin ja syntisyyden vuoksi Jumalan piti rangaista syntiä ja pahuutta. Siksi Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi ja otti tuon rangaistuksen ettei sinua rangaistaisi.
 • Sinä olet kalleinta, mitä Jumalalla on ja kalleinta, mitä minulla on.
 • Isä rakastaa sinua aivan hullun lailla!
 • Et ole koskaan yksin, vaikka olisitkin fyysisesti yksin. Iskä ja Jeesus on aina kanssasi Pyhän Hengen kautta.
 • Kuulut ikuiseen perheeseen. Tässä ajassa ja ikuisuudessa. Siksi sinun ei tarvitse pelätä kuolemaa.
 • Taivaan Isällä on aina sinulle aikaa, vaikka maallinen iskäsi tai äitisi ei aina ennättäisi olla kanssasi.
 • Taivaan Isä lohduttaa aina sinua silloin, kun sinulla on vaikeaa.

Lapsia ihastelemassa/

Harri Savolainen