Mr Cooper (Cooperin testi) - pomo vai palvelija?

“Tänään juostaan Cooperin testi”,  sanoi liikunnanopettaja ja nihkeä fiilis laskeutui opetusryhmän ylle. Kovakuntoisille testi pönkittää itsetuntoa, mutta heikkokuntoisille se antaa alaspainavan - jopa traumatisoivan viestin. Kaikki näkisivät taas, mihin kategoriaan Mr Cooper oppilaat asettaa. 

Palvelimme siis nöyrästi Mr Cooperia, joka määritteli asemamme fyysisen kunnon hierarkiassa. Cooperin testi oli pää ja me häntiä. Mr Cooper heilautti arvovaltaista päätään ja häntä heilahti juuri sinne, minne pää halusi. 

Ihminen voi huonosti, jos hän joutuu aina olemaan häntäheikkinä. Mitäs, jos me ottaisimme pään aseman, nappaisimme niskalenkin  Mr Cooperista ja sanottaisiin sille: 

“Olen palvellut sinua monta kertaa, joten nyt on sinun aikasi palvella minua!”

“Kerro totuus lempeästi, missä kunnossa olen!”

“Auta minua hahmottamaan, kuinka tärkeää minun on ymmärtää fyysisen kuntoni merkitys!”

Kun näin puristat Mr Cooperia, niin huomaat, kuinka hänestä kiltisti tuleekin häntä ja sinusta pää. Mr Cooperista tulee näin yksi nöyrimmistä palvelijoistasi, joka uskollisesti kertoo sinulle totuuden lempeästi. Totuuden toteamisen jälkeen huomaat, kuinka Taivaan Iskä iloitsee sinussa syntyvästä halusta pitää huolta majastasi, jossa sinä asut! 


Ja muista, että Taivaan Isä määrittelee sinut jo pelkän olemassaolosi perusteella aivan huikeaan kategoriaan. Kertoipa Mr Cooper sinulle mitä tahansa!


Mikä on Cooperin testi?

Cooperin testi on maksimikestävyyttä mittaava testi, jonka kehitti tohtori Kenneth Cooper USA:n armeijaa varten. Testin tarkoituksena on juosta tai kävellä 12 minuutissa niin pitkälle kuin pääsee. Testiin on tehty viitearvot, joiden perusteella voi määritellä oman kuntonsa.