Muista käydä katsastusasemalla!

Missä kunnossa?

Autoa täytyy huoltaa ja käyttää katsastusasemalla yleensä kerran vuodessa, jotta ei tapahdu vaarallisia yllätyksiä liikenteessä. Ajaessani kerran jyrkkään mutkaan huoltamattomalla autolla huomasin, kuinka etupyörä yllättäen lähti irti liitoksistaan. Ohjaus ei toiminut kunnolla ja jouduin ajamaan ojan penkereelle. Vaaratilanne oli todellinen. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut, mutta auto oli hinattava korjaamolle. Itse asiassa se olisi pitänyt viedä sinne jo paljon aiemmin.

Meidän on syytä katsastaa ja huoltaa itseämme ennen kuin meidät hinataan huoltoon tai että todellisia henkilövahinkoja pääsee tapahtumaan. On viisautta käydä silloin tällöin esimerkiksi lääkärintarkastuksissa. On viisautta skannata  hengen, sielun ja kehon kuntoa.

Hengen huoltoa

Hengen kunnon katsastusasema löytyy läheltä. Se löytyy sydämestämme ja suhteestamme Jumalaan. Peruskatsastuksessa selvitetään, yrittääkö sydämemme miellyttää Jumalaa uskonnollisilla tempuilla vai uskooko sydämemme, että Jeesuksen ristinkuolema on jo miellyttänyt Jumalaa niin, että meillä on lapsen asema ja ikuinen pääsy Hänen lähelleen ja Häneen. Voimaantuminen alkaa välittömästi uskon levon löytymisestä.

Sielun huoltoa

Sielun kunnon katsastusasemalla kannattaa joskus pysähtyä tutkimaan psyykkistä vointiamme. Sielumme on persoonallisuutemme, luonteemme, älymme, temperamenttmme,  tunteemme, ajatuksemme ja tahtomme. Kannattaa välillä siis skannata sielua ja pohtia esimerkiksi: “Kenelle olemme antaneet vallan määritellä itsemme? Mistä johtuu väsymyksemme, masennuksemme tai turhautumisemme?”  Skannattavaa kyllä löytyy. Sieluamme voimaannuttavat asiat virvoittavat koko olemustamme.

Kehon huoltoa

Fyysisen kunnon testaamisasemalla ei tarvitse hiljentyä, pohtia eikä mietiskellä. Siellä mitataan konkreettisesti. Fyysisen kunnon katsastaminen on kuin auton katsastus. Se kertoo suoraan meille, mitkä osa-alueet kehossamme kaipaavat huoltoa tai korjausta. Niinkuin auton huoltaminen antaa lisäkilometrejä autolle, niin kehonhuolto ja sen vahvistaminen antavat lisäkilometrejä keholle.

Katsastaminen ei tietenkään paranna eikä huononna kuntoa, mutta se kertoo meille, missä on huollettavaa. On innostavaa konkreettisen mittaamisen ja testaamisen jälkeen rakentaa  elämänmittainen ja juuri omanlaisen elämäntavan mukainen  huoltosuunnitelma. 

Merkkihuoltoa

Näkymätön Personal Trainer odottaa tietysti, että Hänet kutsuttaisiin mukaan huoltosuunnitelman tekemiseen. Voimme toki tehdä sen itsekin, mutta paras apu tulee  merkkikorjaamolta. Auton valmistaja tietää parhaiten oikean huollon. Hän, joka on luonut ikuisuusmerkkiolennon nimeltä ihminen, haluaa johdattaa hänet parhaaseen mahdolliseen henkiseen, hengelliseen ja fyysiseen kuntoon.

TFE:n merkkihuollossa on käytössään erinomaisen helppo ja käytännöllinen digitaalinen kurssialusta, jonka avulla voi katsastaa oman kehonsa tilan. Tuleva TFE:n “Testaa fyysinen kuntosi - kurssi” antaa lähtöpotkun jokaiselle, joka ei ensisijaisesti halua tulla hinattavaksi. Kannattaa siis lähteä TFE:n merkkihuollon katsastusasemalle testaamaan ja huoltamaan itseään heti, kun kurssimme tulee myyntiin.