Murskaa masennuksen juuret

Mikä sinua vihastuttaa eniten?

Kysyin oppilailtani, mikä heitä vihastuttaa eniten täällä maailmassa. Sain aivan loistavia vastauksia ja sanoinkin heidän olevan myös ratkaisu noihin ongelmiin. Asiat eivät muutu ilman vihastumista. Kysyin samaa itseltäni. 

Tällä hetkellä minua vihastuttaa eniten pirullisen ovela identiteettivaras.  Marxilaisevolutionistis - seksististä ihmiskuvaa uutisoidaan, ihannoidaan ja opetetaan ilman kritiikkiä manipuloivasti. Asiantuntijoina käytetään jatkuvasti vain tuon agendan edustajia, joiden asiantuntemusta ei saa kyseenalaistaa loukkaantumisen kulttuurin pelossa. Tuo pseudotieteellinen “totuus” riistää lapsilta ja nuorilta ikuisuuden, tarkoituksen, vanhemmat, sukupuolen, viattomuuden ja identiteetin! Hylkäämällä ikuisuuden ja Jumalan luomisjärjestyksen hylkäämme itsemme.

Tiedostettu ja toistettu informaatio painuu sydämeemme

Ei ole ihme, että lapsemme ja nuoremme masentuvat. Ei ole ihme, että me masennumme ja menetämme toivomme. Kuinka kauan jaksamme katsella ja kuunnella tätä? Se, mitä tietoiseen minäämme työnnetään toistuvasti, uppoaa tiedostomattomaan minäämme eli sydämeemme. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hylkääminen on upotettu alitajuntaamme, sitä mustempia silmälaseja pidämme päässäämme.

Mieli on minun, mutta sydän olen minä. Niinpä sananlasku “Yli kaiken varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee” (Snl 4:23), on erittäin ajankohtainen tänään. Sydäntä on varjeltava informaatiolta, joka ei ole totta. Kaikkien valheiden takaa paljastuu valheiden isä, saatana (Joh 8:44).

Zoe - elämä on ratkaisu masennuksen juurien tuhoamiseen

“Minä olen tullut, että teillä olisi elämä (kreikk. zoe) ja yltäkylläisyys”, sanoi Jeesus. Jokaikinen ihminen, riippumatta identiteetistään ja taustastaan, saa ikuisen elämän (zoe) sisällensä pyytämällä Jeesuksen sisälleen. Silloin ihmisen henki pelastuu. Henki on ihmisen sydän. Syvemmälle ei ihmisen minuus enää mene. Tätä tapahtumaa kutsutaan uudestisyntymiseksi.

Huonompi uutinen on se, että sielu ja keho ovat edelleenkin melko muuttumattomassa tilassa, Suuri muutosvoima - Zoe -elämä, on kuitenkin siirtynyt ihmishenkeen. Sen jälkeen sielun ja kehon muuttuminen tapahtuu yhdessä ja yhteistyössä (synergiassa) Jumalan kanssa. Mielen muutokseen tarvitaan nyt Jumalan Sanan toistoa.

Alkaa siis matka masennuksen juurien murskajaisiin. Ihmiskuva muuttuu. Mustat silmälasit vaalenevat. Ikuisuusnäkökulma astuu mukaan. Totuus itsestämme ja valtavasta arvostamme alkavat avautua. Ikuinen rakkaus on astunut sisään ja ihminen ei ole enää koskaan yksin. Zoe-elämän aktivointi alkaa ja masennusta aiheuttava minäkuva alkaa väistymään. Matka ei ole persoonattoman voiman kanssa elämistä, vaan elävän ja rakastavan Jumalan, Näkymättömän Personal Trainerin kanssa liikkumista, olemista ja elämistä nyt sekä koko ikuisuuden ajan.