Sukella syvälle sieluusi: “Lajinsa mukaan!”

Jumala sanoi: “Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä.” Ja niin tapahtui. (1Moos 1: 11)

Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. (1Moos 1: 22)

Ja Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. (1Moos 1: 25)

Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa! (1Moos1: 27)

Kasvihuoneella

Vaimoni pyysi minua mukaan ostoksille kasvihuoneelle. Lähdin hieman vastahakoisesti mukaan, koska en ole luontaisesti kovin kiinnostunut viherpeukaloprojekteista. Saavuimme siemenhyllyjen kohdalle. Valtava määrä eri kasvilajien siemeniä! Jokaisessa siemenpussissa oli kuva siitä, mitä tuo siemen tuottaa, kun sen istuttaa maahan. Olin aivan mykistynyt. Kuinka valtava määrä erilaisia siemeniä ja jokainen niistä tuottaa lajinsa mukaista hedelmää. Tuntui, kuinka Pyhä Henki kuiskasi: “Poikani, näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan!” 

Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää

Vehnän siemenestä kasvaa vehnää ja porkkanan siemenestä ei kasva punajuurta. Minulle tuli halu kokeilla kylvöä ja nähdä kylvöni tulos. Kuinka ihmeellistä on, että tuossa pienessä siemenessä on elämä. Mitä kylvän, sitä myös niitän. Paavali rinnasti tämän ikiaikaisen periaatteen myös kaikkeen muuhun elämään. Jos kylvämme hyvää, niitämme myös hyvää.  Kylvö tuottaa lajinsa mukaista hedelmää!

Ristiriita evoluutioteorian kanssa

Norsujen siemenistä syntyy norsuja ja kissojen siemenistä kissoja. Lajinsa mukaan - oppi on tavan tallaajalle selkeää. Kuitenkin ihmiskunnan historia on oppikirjoissamme rakennettu evoluutioteorian varaan. Jos yritämme siirtää kehitysoppia pois pyhältä paikaltaan ja silti sukeltaa syvemmälle iankaikkiseen ihmissieluun, joudumme väistämättä ristiriitaan.

Koulukirjoissa ja valtamediassa ei näy eikä kuulu sanaakaan kriittistä ajattelua evoluutioteoriaa kohtaan. Vaikka maalaisjärki, Raamatun sana ja valtava tiedeyhteisö osoittaa evoluutioteorian olevan vain teoriaa, niin siltikin se on kuin valmis olettamushypoteesi, jonka perusteella tulkitaan kaikkia luonnon ilmiöitä, arkeologisia löytöjä ja historiaa. Uskallammeko kyseenalaistaa evoluutioteorian ja kysyä itseltämme: “Mikä on ihmisen todellinen alkuperä ja kuka ihminen on Luojansa mukaan?”

Ihminen - Jumalan kuva

Jumala loi ihmisen kuvaksensa ja kaltaiseksensa. Hänet tehtiin lähes jumal`olennoksi. (Ps 8:6) Jos ihmistä olisi luotu vähänkään korkeammaksi, hänet olisi luotu Jumalaksi. Jumala puhalsi maan tomusta luotuun ihmiseen oman henkensä ja niin ihmisestä tuli elävä sielu (1 Moos 2:7). Enkelitkin ovat ihmistä palvelevia henkiä (Hepr 1:14).

Ihmisen kehollinen osa luotiin maasta ja henki-ihminen ikuisuudesta. Ihminen on ikuinen olento ajallisessa kehossa. Ihminen on luotu myös “lajinsa mukaan”. Jotain pahaa kuitenkin tapahtui, koska näemme maailmassa pahuuden hedelmää. Se ei kuitenkaan ole tämän artikkelin aihe, vaan ihmisen alkuperä  - lajinsa mukaan!

Ihmisen alkuperä on ikuisuudessa

Raamatun ensimmäinen jae kuuluu näin: “Alussa Jumala loi taivaan ja maan.” (1Moos 1:1)  Johanneksen evankeliumin ensimmäinen jae menee vielä varhaisempaan aikaan kuin luominen:  “Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan luona!” (Joh 1:1) Tiedämme Sanan tarkoittavan Isän rinnalla aina ollutta ainutsyntyistä Jumalaa, Jumalan Poikaa, Jeesusta.

Tuo Johanneksen evankeliumin jae menee siis aikaan ennen aikaa, jolloin Isä ja Poika päättivät ajattomuudessaan ihmisen luomisesta ja olemisesta itsessään. Ihmisen kehollinen osa luotiin ajassa, mutta ihmisen ikuisuus oli olemassa Jumalassa ennen aikojen alkua: 

“Jo ennen maailman luomista Hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia…(Ef 1:4)

“Hänessä me elämme, liikumme ja olemme...sillä olemme myös Hänen sukuansa (kreikk. “genos”)

“.. myös iankaikkisuuden Hän on pannut heidän sydämeensä..” (Saarn 3:11)

Jumalan lapsi on Jumalasta syntynyt

Kaikki ihmiset maailmassa ovat Jumalan lapsia luomisen perusteella, mutta vain Jeesuksen vastaanottaneet ihmiset ovat uudestisyntyneet hengestä, joka tekee ihmisestä Jumalaan yhteydessä olevan, Jumalan siemenestä (kreikk. sperma) syntyneen Jumalan lapsen. Lajinsa mukaan.

Jeesuksen, Jumalan Pojan perimä on korkeampi kuin mikään muu. (Hepr 1:4)

Tuo Jeesuksen perimä yhtyy ihmisen omaan henkeen silloin, kun Jeesus saa luvan tulla ihmisen sisälle ylösnousseena Kristuksena. 

“Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee Minun ääneni ja avaa oven, Minä tulen sisälle hänen luokseen ja aterioin hänen kanssaan ja hän Minun kanssani!” (Ilm 3:20)

“Joka yhtyy Herraan, on yksi henki Hänen kanssaan!” (1Kor 6:17)

Kuinka huikeisiin päätelmiin tulemmekaan lunastetun ihmisen “lajista”, kun hänestä sanotaan näin:

“He eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eivätkä miehen tahdosta vaan Jumalasta!” (Joh 1:13)

“Katsokaa, minkäkaltaisen rakkauden Isä on meille antanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin! (1 Joh 3:1)

“Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus!” (2Kor 5:17)

Kyllä kannatti lähteä vaimon kanssa shoppailemaan kasvihuoneeseen. Nyt tuo ihana kasvihuoneilmiö yhdessä Pyhän Hengen kanssa sai sukeltaa sieluuni ja sanoa minulle: “Lajinsa mukaan, poikani, lajinsa mukaan!”